
İzlenimlerim ve Fotoğraflarım;
Koltuk üzerindeki parçalar; emniyet kemeri, emniyet kilidi, kemer ayarlayıcı, bisiklet kadrosu için emniyet kemeri, ayaklık-ayak ayar kayışı, minder ve kadroya sabitleme bloğu
Koltukla birlikte kutudan 13 numara bir anahtar ve bir alyan çıkıyor. Oldukça kullanışlı olan sadece bu iki parça ile koltuğu bisikletinize kolayca takabilirsiniz. Bu iki ürün ömürlük; hafif ve sağlam. Bunları başka işleriniz için de kullanabilirsiniz. Koltuğun parçalarını birleştirmek oldukça kolay. Koltuk, Türkçe dahil 23 dilli gayet anlaşılır bir kullanım kılavuzuna sahip.
Koltuk üzerindeki minder çıkarılabilir, yıkanabilir.
Koltuğun bisiklet üzerindeki yerini ayarlamak için 3 farklı seçenek var. Metal çubuğun yerini değiştrerek koltuğu ileri geri alabilirsiniz.
Ayak koyma yerini çocuğun bacak uzunluğuna göre 5 delik üzerinde 4 farklı duruma getirebiliyorsunuz. Ayak koyma yeri kademeli olduğu için çocuk büyüdükçe aşağı doğru indirilerek çocuğun bacak uzunluğuna göre ayarlanabilir.
Koltuğun sabitleme bloğu yuvarlak, köşesiz boruya takılmak üzere tasarlanmış. Takıp çıkarması kolay. Metal iki ucu blok üzerindeki yuvalarına sokup yerleşme sesini duyana kadar bastırıyorsunuz. Blok üzerindeki kırmızı düğmeye bastığınızda kolayca çıkıyor. Sürekli kullanacaksanız bu parça bisiklet üzerinde durabilir.
Çocuğun boyuna göre emniyet kemerini üç farklı duruma getirebiliyorsunuz.
-Gölgeliği yok.
-Sırt dayama bölümü bazı koltuklarda olduğu gibi ayarlanamıyor, kapatılamıyor.
-Arkası geriye doğru yatırılamadığı için, çocuk koltuk üzerinde uyuyakaldığında başı öne, sağa-sola doğru düşüyor. Arkası yatırılabilir olsa bile çok bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Bu açıdan baktığımızda çocuğun bisiklet turunda en rahat edeceği taşıma şekli römorklu yolculuk gibi duruyor.
-Arkası geriye doğru yatırılamadığı için, çocuk koltuk üzerinde uyuyakaldığında başı öne, sağa-sola doğru düşüyor. Arkası yatırılabilir olsa bile çok bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Bu açıdan baktığımızda çocuğun bisiklet turunda en rahat edeceği taşıma şekli römorklu yolculuk gibi duruyor.
-Emniyet kemeri üzerinde omuz bölümünün rahatlığı için desteklenmiş yumuşak bir alan yok.
-Sabitleme bloğunu kadroya taktığınızda, blok vites telini bir miktar gerdirebilir. Vites geçişlerinizde bir değişiklik olması durumunda teli gerektiği kadar uzatarak çözüm bulabilirsiniz.
Sonuç
İyi güzel de koltuğu bir de çocuğa sormak lazım" Koltuk nasıl?" diye. Görüldüğü gibi gayet mutlu. Etrafımızdaki beton yığınları üstümüze üstümüze gelir gibi olduğunda, biz kendimizi hemen şehir dışına atıyoruz. Bir ağaç gölgesine oturup karıncalara ekmek kırıntısı veriyoruz, yan tarafımızdaki ağaçta öten bülbülün şarkısına eşlik ediyoruz. Çocuğunuzla birlikte bu keyfi yaşayın. Herkese tavsiye ederim. Bunu her çocuk sevecek.


Uyku durumunda başın sağa, sola, öne düşmesi kaçınılmaz demiştik(üstteki fotoğrafta görüldüğü gibi). Bu durumu önlemek için son olarak böyle bir çözüm bulduk. Başı geriye yaslayıp, yumuşak bir tülbentle çocuğu rahatsız etmeyecek kadar gergin şekilde başın tam gerisindeki delikten koltuğa sabitliyoruz(aşağıda). Bu şekilde 45 dakika kadar uyuduğumuz oldu. Bağlanılacak kumaşın yumuşak ve rahat nefes alınıp verilebilmesi için seyrek dokunmuş ve hava geçirgenliğinin iyi olması lazım.
Kendiniz bir bisiklet koltuğu yapmak isterseniz bu yazı ilginizi çekebilir.
Gezmeye başlamışsınız, çok kıskandım dostum. Maşallah Prenses'e. Bizim ki büyüyene kadar sen iyice alışırsın birlikte gezmeye, ben de tavsiyelerinden yararlanırım artık :)
YanıtlaSilEyvallah dostum. Çabuk büyüt oğlanı. Okunacak nice kitap, gidilecek nice yol var.
SilEllerinize ve klavyenize sağlık. :) Çok detaylı ve açıklayıcı olmuş, özellikle fotoğrafları kullanımınız çok başarılı. Baba-kız nice keyifli turlar dilerim!
YanıtlaSilNot: Fotoğraflar hangi parkurda çekildi?
Teşekkürler. Fotoğrafların bir kısmı Bursa Dereçavuş Köyü yakınlarında, bir kısmı da Bursa Hamitler Mesireliği'nde çekilmiştir.
SilMerhaba, ben de kızım için çocuk koltuğu aldım ve almadan önce de kafamı en çok kurcalayan uyuduğunda nasıl rahat edeceği idi. Otobüs garlarında falan satılan şişirilebilir boyun yastıkları, hem taşıma kolaylığı hem de istediğimiz oranda şişirebileceğimiz için çocuğun boynunu fazla sıkmaması açısından kullanışlı olabilir diye düşünüyorum. Bir de Migros vs.de çocuk bölümünde de boyunluk yastıklar satılıyor içi yumuşak bir malzemeden yapılmış. Ben ikisini de denemeyi düşünüyorum. Sizin de aklınızda olsun.
YanıtlaSilKatkınız için teşekkür ederim. En kısa zamanda bir yastık tedarik edip deneyeceğiz. Bahsettiğiniz yastıklar çocuğun başı arkaya dayalı iken kesinlikle bir rahatlık sağlar fakat çocuğun başının öne doğru düşmesi durumunda yastığın bir işlevi kalmaz.
YanıtlaSilKardeşim oğlan 16 aylık oldu, ben de birlikte gezmek istiyorum. Daha çok küçöük olduğundan önde oturursa daha güvenli olur diye düşündüm. http://www.amazon.com/WeeRide-Kangaroo-Child-Bike-Seat/dp/B002MCYWHG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1401270639&sr=8-1&keywords=WeeRide+Kangaroo şu linkte bulunan modeli çok beğendim ama Türkiye'de satan bir yer bulamadım "senin bildiğin bir yer var mıdır?" diye danışmak istedim.
YanıtlaSilMerhaba dostum. Yollara çıkma zamanınız geldi tabi. Kutlarım. Öne takılanlarda, çocuk gidona müdahale edebilir. Bu da hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Önde rüzgar çarpar. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla linkteki gibi bir modeli öne taktığında pedalları çevirirken dizinin, çocuğun oturduğu koltuğa çarpmaması için bacaklarını ayırman gerekebilir. Öne takılan modelleri Türkiye'de kullananı veya satanı ben görmedim. Arkaya takılanların sırt dayama bölümü yatırılabilenlerden alırsan daha iyi olur. Arkada olması rüzgardan korunmasını da sağlar. Hem bunlar da oldukça güvenli. Keyifli seyehatler.
SilAslında söylediğin eksi yönlerin bir çoğu kafamı kurcalamıyor değildi. Ben de tam karar veremedim zaten. Öne takılan istememin sebebi benim bisikletin çift amortisörlü olmasından dolayıydı. Arkaya takılanlardan benim bisiklete uygun bir model var mı? Buralarda inceleme şansım olmadığından internetten almadan önce sana danışmak istedim.
Silmerhabalar...
YanıtlaSil18 aylık bir oğlum var. ve şehrin arabaların binaların arasında nefes alabileceğimiz oğluma nefes aldırabileceğim tek yer sahil. evim sahile uzak, ama bisiklet koltuğu konusunda üstümde çok büyük bir baskı var. tehlikeli fln filan. tamam bir yerde benim şüphelerim var ama sonuçta yarışlara katılmayacağız değil mi? ben sadece koltuğun sağlamlığından dolayı huzursuzum daha doğrusu huzursuzlandırılıyorum. denyimlerinizden bahsederseniz içimi ferahlatırsanız çok sevinirim teşekkür ederimmmmmm
Merhaba. Bu tarz örnekleri çok göremediğimiz için, söz konusu da çocuklarımız olunca, çevrenizdeki insanların endişelerinin olması normaldir. Zannediyorum, -koltuk kırılır mı; yerinden çıkar mı?- gibi endişeleriniz var. Yaklaşık 1,5 yıldır koltuğu kullanmaktayız. Biz, asfalt dışında, bozuk zeminlerde de kullandık. Herhangi bir problem olmadı. Size tavsiyem: alın ve yola çıkın. Yola çıktığınızda içiniz rahatlayacak.
SilMerhaba,
YanıtlaSilöncelikle ayrıntılı yazınız için teşekkürler. Biz de bu ürünü aldık. Size sormak istediğim birşey var: Bu ürünü kullanırken bagaj da kullandınız mı? Yani ayrıca bagaj aldınız mı ya da var mıydı?
Şimdiden teşekkürler,
Deniz
Merhaba. Bu koltuğu kullanırken bagaj gerekmemektedir. Yukarıdaki fotoğraflarda koltuğun altında bagaj var; ama ben koltuğu çıkardıktan sonra bagajı başka bir amaçla kullanmaktayım.
SilBilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
SilBenim de çözemediğim tek konu bu aslında. Kotuğu kullanırken mutlaka bagaj olması gerekiyor mu? Gerekmiyorsa koltuk sadece kadroya monte edildiğinde nasıl sağlam kalabiliyor :)
Sitelerde, forumlarda bu konuda net bilgileri bir türlü bulamadım :)
Hazır yaz gelmişken kızımla bisiklete binip güzel zaman geçirelim istiyorum.
Saygılar...
Koltuğu kullanırken bagaj olması gerekmiyor. Bu fotoğrafta koltuğun önünden uzanan metal iki ucu, kadro üzerine sabitlenen kırmızı düğmeli parçanın iki deliğine oturttuğunuzda koltuk çok sağlam ve güvenli bir şekilde kullanıma hazır hale geliyor. Metal uçlar tam yerine oturtturulduktan sonra, siz istemedikçe bu uçların yerinden çıkması mümkün değil.
SilMerhaba, yazınız için çok teşekkürler...
YanıtlaSilBu çocuk koltuğu katlanabilir bisikletlerde de rahatlıkla kullanılabilir mi acaba.
Teşekkürler...
Katlanır bisikletin tekerlek çapı bu koltuk için küçük kalır. Bu koltuk, tekerlek çapı 26" ve 28" olan bisikletlerde kullanılabilir.
Silmerhaba biz çok aradık eşimle ve sonunda hem bizim için hemde bebeğimiz için weeride ön bisiklet çocuk koltuğunu bulduk. Nacizane tavsiyem kesinlikle weeride almanızı öneririm. hem çocuğunuz uyumak istediğinde uyuyabiliyor hem önünü görerek daha eğlenceli hal alıyor bunun yanında güvenlik olarakda puset gibi çocuğunuzu 3 yollu sarabiliyorsunuz fiyatıda diğer ön koltuklara göre gayet iyiydi biz bu siteden almıştık.
YanıtlaSilhttp://pufybaby.com/urun/weeride-bisiklet-on-cocuk-koltugu/
iyi günler peki bu koltuklarda kadroya takılanı mı bagaja takılanı mı daha çok önerirsiniz
YanıtlaSilBagaja takılan koltuk kullanmadığımız için bu konuda yorum yapamam. Kadroya takılan koltukların daha yaygın olarak kullanıldığını gördüğümü söyleyebilirim.
SilMerhaba benim bisikletim btwin elops 300. Bu bisiklete polisport bodie uyumlu mu acaba? Bisikletin Decathlon’da Türkiyede şu an satışı yok ama yurtdışı sitesinden özelliklerine bakabilirsiniz.
YanıtlaSilKullanım kılavuzunda yazdığına göre;- Bu koltuk Tekerlek çapı 26" ve 28" olan bisikletlere takılabilir. 28-40 mm arası çapa sahip kadrosu yuvarlak ve oval borulu bisikletlere takılabilir. Elops 300'ün tekerlek çapı bu koltuk için uygun ama kadro borusu çapını bilmediğim için bu konuda yorum yapamayacağım.
Silmerhaba.bisikletin sele altı kadrosunda ön vites attırıcı tel var.Kilitli parça buraya bağlanırken sorun olur mu.
YanıtlaSilSabitleme bloğunu kadroya taktığınızda, tel ile temas halinde olan blok, vites telini bir miktar gerdirebilir. Vites geçişlerinizde bir değişiklik olması durumunda teli gerektiği kadar uzatarak veya vites ayarlarında değişiklik yaparak sorunu çözebilirsiniz.
SilMerhaba , bende buradayım köy yollarında gezerken köpek falan kovaladığı oldu mu? Böyle bir sorunla karşılaşırım diye şehir dışına çıkmaktan tırsıyorum.
YanıtlaSilYolda karşılaştığım köpeklerin büyük kısmı herhangi bir tepki vermiyor. Bu güne kadar, peşime takılan köpekler, onların sorumluluk alanlarının dışına çıktığımda peşimi bıraktı. Beni kovaladıkları süre boyunca bisikletin tekerinden ya da paçamdan tutup ısırma girişimleri olmadı. - biri dışında-
SilBisiklete çocuk koltuğu almadan önce o kadar yazı okudum ki Türk ve yabancı kaynaklardan. Çok faydalı ve içe sinen bir yazı olmuş teşekkür ederim.
YanıtlaSil