İstikamet: Tepedeki Direkler

Zaman zaman buraya günlük turlar düzenlediğimiz; bir tarafı Bursa, bir tarafı Marmara Denizi manzaralı; yakınındaki tepede bol miktarda televizyon vericisi bulunan Gündoğdu Köyü rotasına ait notlar ve fotoğraflardır.

Gündoğdu rotası yokuştur ama her mevsimde güzeldir.


Sonbaharda başkadır Gündoğdu yolu.
Yokuşu çıkarken bizim minik, sarsıntıya dayanamaz ve beşik misali sallanan arkadaki koltuğunda uyuyakalır çoğu zaman.
Bu direkler Bursa'nın her tarafından görülür. 
Tepedeki direklere az kaldı.


Tepeden Bursa Manzaraları
Tepeden Marmara Denizi
Tepeden Bursa Manzaraları
Tepeden Marmara Denizi

Tepeden Marmara Denizi
Direklerin dibi
Gündoğdu Köyü
Tepeden Mudanya



Tepeye çıkmak sizi biraz zorlayabilir ama iniş bedava.



Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Gündoğdu Rotası

Yorumlar

  1. Merhaba
    Ali Hocam bakıyorum sezonu açmışsın
    ufaklığa kıyamadım yaa
    selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Belli etmiyoruz belki; ama biz de sizin gibi sezonu hiç kapatmadık. Onun rahatı iyiydi. Ben yokuşu çıkmak için var gücümle asılırken; o uyuyordu. Selamlar

    YanıtlaSil
  3. merhabalar.
    O direklere nasıl çıktığınızı anlatır mısınız güzergah olarak.Pazar günü bende çıkmayı planlıyorum.terminalden sonraki veya gündoğdu köyünden güzergahı anlatır mısınız.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Ben Hamitler-Dereçavuş Köyü-Gündoğdu güzergahını kullandım. Dereçavuş'tan sonra Çevre yoluna çıkıyorsunuz. Çevre yoluna varıp, alt geçidi geçince karşınızdaki yokuş sizi Gündoğdu Köyü'ne çıkaracak. Orada Gündoğdu tabelası var. Gündoğdu Köyü'nün girişinden-okulun solundan tepeye doğru tırmanın. O yol sizi direklere çıkarır.
    Terminalin oradan gelecekseniz, terminal kavşağını geçince Ahmetbey Köyü yoluna girin. Kısa bir süre sonra bahsettiğim alt geçide ulaşırsınız. Rotayı eklemeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim.rotayı eklerseniz sevinirim.bir gün sizinle beraber pedallamak isterim.eğer planladığınız tur varsa katılabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Rotayı yukarıya ekledim. Nisan veya Mayıs'ta kamplı Ketenlik Yaylası turu düşünüyorum. Müsait olursanız beklerim. Selamlar.

      Sil
  6. birde yolda herhangi bir tehlike var mı ali bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnerken kontrollü inin. Virajlarda dikkatli olmaya çalışın.

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim eğer musait olursam size katılmayı çok isterim.bursada günübirlik tur düzenlerseniz hafta sonları katılabilirim. Selamlar

    YanıtlaSil
  8. Ali bey birde ben gündoğdu'dan kurşunlu altıntaş mudanya'ya gitmek istiyorum.dönüşte mudanya-bursa karayolunda tehlikeler v.s. yok dimi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yola özel herhangi bir tehlikeli durum olmaz. Her yerde göstereceğiniz dikkati burada da gösterirseniz eğlenceli vakit geçireceğinize eminim. Selamlar.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız