Şehitlere Saygı Turu 2013

Daha önce Bursa'dan Çanakkale'ye, oradan da Gökçeada'ya devam eden bir bisiklet turumuz olmuştu. Bir çok kez şehitlikleri araç ile ziyaret etme şansını bulduysam da Gökçeada'ya geçerken şehitlikleri kapsamlı bir şekilde ziyaret edememek beni huzursuz etmişti. O zaman kendimi borçlu hissetmiş ve ilk fırsatta bisikletli bir etkinlikle borcumu ödemeye ant içmiştim.
 2012 yılında 350 bisikletli ile ilki gerçekleştirilen Şehitlere Saygı Turu, bu yıl Dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bisikletli ile 23-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Biz Bursa'dan Yeşil Pedal Bisiklet Derneği ile 40 kişi katıldık. Bu anlamlı etkinlikte bir çok bisiklet grubu vardı. Bunun dışında yerel yönetim desteklemekle kalmamış işin içine girmiş. Vali ve vali yardımcısı, turun tamamında boy gösterdiler. Çok sevindim bu tablo karşısında. Tur sonunda ilk defa böyle bir işe kalkıştığını itiraf eden vali yardımcısının mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Yönetenleri afili makam araçlarından indirip, bisiklete bindirdiğimiz zaman bir çok şeyi başarmış olacağız.

Turun organizatörü 18 Mart Bisiklet Grubu tarafından 2015 yılında aynı etkinliğin 2015 bisikletli ile gerçekleştirilmesinin hayal edildiği dile getirildi. İnşallah hem 2014 yılında hemde 2015 yılında da katılabilirim ve bu büyük ve anlamlı hayalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunabilirim.
Turun benim açımdan bir kaç hoş tarafı daha oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra irtibatı koparmadığımız fakat yüz yüze görüşme fırsatı bulamadığımız değerli dostum Fahir'le, Gürcistan Turundaki yoldaşım Orhan Abi'yle ve daha bir çok bisikletli ile görüşme fırsatını bulmuş oldum.

Daha önce bu kadar çok katılımcının katıldığı bir bisiklet turuna katılmamıştım. Yaklaşık 80 kilometreden oluşan etabın tüm bisikletliler tarafından belirtilen süre zarfında geçilemeyeceğini düşünüyordum; fakat yanıldım. İman gücüyle bütün katılımcılar turu planlanan sürede bitirdiler.

Gün sonunda Tura katılan herkese katılım belgesi ve madalya verildi. Eve varınca bizim ekibe birinci oldum dedim. Elimde madalya ve belge olunca çok inandırıcı oldu.

Böylesine anlamlı bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ederim.

Fotoğraflar

Bursa'da 40 bisikleti minibüse, sığdırabilmemiz için bisikletleri parçalamamız gerekti. 
 Daha önce hiç, bir bisikletle yan yana bir otobüs yolculuğu yapmamıştım. Bagaja sığmayan bisikletleri araya aldık.
Çanakkale iskelesinde
Feribot ile Eceabat'a geçtik.
Eceabat'ta
Eceabat çıkışı
Keşan Grubu







Anzak Koyu'nda  dinlenme ve yemek için tura ufak bir ara verildi.



Anzak Koyu'ndan çıkış






Orhan Abi, Fahir ve ben. Orhan Abi yakında yollara düşecek. Bu onun için 2013'ün ilk etkinliği. Antrenmanda yani
Şehitler Abidesi'nde


Abide'de pilav, ayran dağıtıldı bol kepçeden.
Koca Seyit ile beraber.




Turun minik katılımcıları hiç de az değildi. Neşe saçtılar etrafa. Kimisi bir bisiklet koltuğundan kimisi bir römorktan.


Tur sonu konuşmalar yapılırken.

Tura katılan herkese verilen katılım belgesi ve madalya. Eve varınca bizim ekibe birinci oldum dedim. Elimde madalya ve belge olunca çok inandırıcı oldu. Madalyayı test ettim. Ne yazık ki altın değilmiş. Kahroldum.

Yorumlar

  1. Akyakadan sonra seni yeniden gördüğüme çok memnun oldum Ali. Umarım bir turda yeniden buluşuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Abi. Ama, gönül, Gürcistan'da tekrar birlikte pedallamayı istemiyor değil.

      Sil
  2. Adsız4/14/2013

    kardeşim tebrikler.fatih tuncer...

    YanıtlaSil
  3. böyle anlamlı bir turun bir parçası olmak mutlaka çok güzel bir duygudur,
    Tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Her yönüyle çok güzel bir tur oldu. Önümüzdeki turlara herkesi bekleriz.

      Sil
  4. Bu tura katılmak gerçekten harikaydı. Sen gelmesen cesaret edebilir miydim bilmiyorum. İyi ki geldin ve tura katıldık. Bu tur dönüm noktası oldu artık her fırsatta günübirlik (50- 100 km arası) turlar düzenliyoruz. Bisikletçi oldum ben ya :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tur, seninle güzeldi dostum. Teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız