Konnix 55 lt Bisiklet Heybesi (İNCELEME)

Bisikletli turun en önemli parçalarından birisi de şüphesiz tur boyunca kullanılacak malzemelerin koyulacağı çantadır. Bir kaç dost, pek çok bisikletli gezgin tarafından kullanılan, benim de uzun zamandır bisiklet turlarımda kullanmakta olduğum Konnix marka tek parçadan oluşan 55 litrelik heybeyi sordular. Şimdi burada bu heybenin bana göre artılarını ve eksilerini yazacağım. Almayı düşünenlere, ilgilenenlere fikir vermesi dileğiyle...

Artıları
  • Heybe 7 bölmeye sahip. Aradığınızı çabuk buluyorsunuz.
  • Piyasada bulunabilecek en uygun fiyatlı çantalardan birisidir.
  • Arkasındaki reflektörlü şeritleri görünürlüğü artırıyor.
  • Kumaşı sağlam ve yırtılmaya karşı dayanıklı görünüyor. Kolay kolay yırtılma ve sökülme olmayacak gibi duruyor.
  • Heybenin bir formunun olmaması her zaman ufak bir eşyanızı bir yere sıkıştırma açısından avantaj sağlıyor.
  • 55 litrelik kapasitesi uzun turlarınızda size yeter; ancak daha büyük bir heybe daha fazla avantaj demektir.
Eksileri
  • Bazı internet sitelerinde, bu heybenin özellikleri bölümünde su geçirmez diye yazılsa da bu heybe su geçiriyor.
  • Çantayı bisiklete 6 noktadan bağlayarak sabitliyorsunuz. Böyle olması çantayı takarken ve çıkarırken size çok zaman kaybettiriyor. Takıp çıkarma kolaylığı açısından 2 parçadan oluşan kancalı çantaların daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
  • Özellikle çantanın arkasındaki bağlantılarını bağlamak hiç de kolay değil. Çanta bu noktalardan bağlanmazsa çantanın sallanması kaçınılmaz oluyor.
  • Çanta, iyi sabitlenmeyip, özellikle çantanın arkasındaki bağlantı kayışları gerdirilmediğinde, pedal çevirirken  çanta topuğunuza çarpabilir.
  • Bisiklet heybelerinin üç parçaya ayrılabilenleri, gerektiğinde tek parça veya iki parça şeklinde kullanılabilen  ve  ortası sırt çantası olarak kullanılabilen modelleri mevcut. Bu heybe tek parça ve ayrılamıyor. Bu açıdan bakıldığında parçalara ayrılamadığı için günlük turlarda kullanım açısından büyük olduğu düşünülebilir.

Heybenin kumaşından detay
Arkadan görünümü


Sonuç/Değerlendirme

En iyi çanta alabileceğiniz çantadır görüşünden yola çıkarak; ıslanarak zarar görebilecek eşyalarınızı poşet içerisine koyduğunuzda,kayışlarını iyi sıkıp topuğunuza çarpmasını önlediğinizde, takıp çıkarırken birazcık uğraşmayı göze aldığınızda bu çanta uzun turlarda bile sizin işinizi görür. Ama daha fazla bütçe ayırabileceklere söyleyeceğim: daha iyi çantalar piyasada mevcut.

Yorumlar

  1. Fiatına göre sınıfında rakipsiz görünüyor.İyi bir çanta (çift olarak )ise nereden baksanız 150-200 tl civarlarında.Onun için hesaplı çanta arayanlarının çoğunun daha uzun süre bu modeli tercih edeceklerini düşünüyorum.İnceleme için teşekkürler.

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Adsız1/17/2013

    Aynı çantayı bende geçtiğimiz yıl uzunca bir süre kullandım... Tespitler yerinde olmuş.. Bu çantayı fiyat/performans açısından düşündüğümüzde piyasada bulunabilecek belkide en iyi çanta..

    Ben çantanın yan kayışlarını hiç bağlamadım. Sadece üstten 4 kayışı tutturarak bugüne kadar tüm turlarımı gerçekleştirdim... Yan kayışları tutturmak biraz zahmetli...

    Tabi alanında en iyi çantalardan birisi Ortlieb... Tabi sahip olmak için gerekli meblayı ödemeyi göze alırsanız... :)

    Mustafa

    YanıtlaSil
  3. Katkılarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Adsız2/21/2013

    3 sene turlarda kullandığım çanta, çok sağlam yırtamadım, ama takıp çıkarması beni turdan bezdirdi, en az 20 dakikada takılıyor. Bir arkadaşa hibe ettiğimde çocuklar gibi sevindim.

    Gültekin becermiş.

    YanıtlaSil
  5. Aynı çantayı kullanıyorum kumaşı sağlam fakat su gerçiriyor bu fiyata gerçekten çok iyi üst bölmesinde yakacak odunbile taşıdım kamp yerine ama keşke bağlantıları daha kolay olsaymış =)

    YanıtlaSil
  6. güzel inceleme, ellerinize sağlık.
    Uzun zamandır kullandığım, uzun yolda çok kullanışlı bir heybe

    YanıtlaSil
  7. Bu heybeyi yerinde görmek ve almak için iki arkadaş Denizli'den İzmir'e bisiklet turu düzenledik. Heybe kullanılışlı ve bisiklet üzerinde şık duruyor.

    YanıtlaSil
  8. Ben uğraşmayı göze alıyorum. Zoru severim.
    Anladığım şu bu çanta hem ucuz hem de iyi diyorsunuz. Yani 55 litrelik anta 15 günlük tur bayaa dolu olacaktır herhangi bir şekilde yırtılmaz değil mi?
    Siz hangi şartlarda kullladınız biraz yardım ve bilgi istiyorum acil yardım abi :) .

    Ali Güvenç GÜNGÖR

    YanıtlaSil
  9. Heybeyi göremdim almadım bilmiyorum.
    Bu heybeyi hangi şartlarda kulandınız. 10-15 günlük bisiklet turlarında bu heybeye çok eşya sokuşturmak gerekicek hakkaten yırtılmaz mı?
    Ben biraz daha bilgi rica ediyorum abi en azından bana yardımcı olun anlayamadığım noktalar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir turda ne kadar eşya taşınacağını kişisel tercihler belirler. Taşımanız gereken eşyaları heybeye sığdıramasanız bile fazla gelen eşyaları bagaj üzerine kancalı lastikle sabitleyebilirsiniz. Bu heybeyi zorlu Uludağ zirve çıkışında bile kullandım. Hala kullanmaktayım. Herhangi bir yerinde yırtılma olmadı. Bir üretim hatası olmadığı sürece kolay kolay yırtılmaz. Endişeniz çantanın sağlamlığı yönünde ise bu konuda içiniz rahat olsun..

      Sil
  10. Adsız3/15/2015

    Merhaba benim adim narin 22 yasindayim tek hayalim bisiklet turu ama tek korkuyorum ne yapmam lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Narin. Ne yapmam lazım?" demişsin. Sana bir şeyler demem gerekiyorsa, diyeceğim şey şudur: "Hayalini gerçekleştir."

      Bunu, nasıl, ne zaman, nerede, kiminle yapacağına sen karar vereceksin elbette. Bunun için biraz daha araştırmaya, okumaya ihtiyacın var belki de. www.nuzerel.com

      Sil
    2. ... ve şunu da eklemezsem bir şeyler eksik kalacak sanki. " Eğer, hayallerin seni korkutmuyorsa; yeterince büyük hayallere sahip değilsindir."

      Sil
    3. Adsız3/27/2015

      Hazır konusu geçmişken bende sorayım, bende yeni tur yapmaya başlamış biri olarak gece dağın bir başında çadırda tek kalmaya korkuyorum bu yüzden her turda yanımda gelebilecek bir arkadaş aramaktan da bıktım bir bakıma çünkü bulamadığım zamanlar yapacağım tur da iptal oluyor, sen hiç korkmadın mı korktuysan bu korkunu nasıl yendin?

      Sil
    4. Bu tür sorular aklıma, atılması gereken yeni başlıkları getiriyor. Ben gitmekten vazgeçecek kadar korkmadım. Bunun nedenlerini bir başlık altında daha uzun bir şekilde anlatmak isterim. Başlarda, gece olup da, karanlıkla başbaşa kaldığımda içime bir ürperti çökmüyor değildi. O zamanlar, uykum gelene kadar çadır ışığını açık bırakmak, kitap okumak, müzik dinlemek beni rahatlatırdı. Zaman geçtikçe korkulacak bir şey olmadığını görüyorsunuz. Sanırım, korkuları yenmenin en güzel yolu bu; gitmek ve korkulacak bir şey olmadığını görmek.

      Sil
    5. Adsız3/30/2015

      O başlığı merakla bekliyorum o zaman :)

      Sil
  11. Bu çantadan bende de var. Su geçiriyor demişsiniz. Yağmurlu havada sürüş yapıp deneme fırsatım oldu. İç yüzeyi siyah ince bir membran ile kaplı olduğundan herhangi bir nem görmedim. Eğer sizin ürününüzde membran kaplı değilse, suyun direk değeceği yüzeyleri iç kısımlardan sprey boya ile yada yalıtım malzemesi ile kaplayabilirsiniz. Kamp ve gezilerimde plastik poşet taşımamaya hatta hiç bir şekilde kullanmamaya özen gösteriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çantayı, çantanın birçok noktasında delikler oluşana kadar, uzun yıllar kullandım. Artık farklı bir çanta kullanıyorum. Katkınız için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Plastik poşet kullanmama hassasiyetinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Turda eğer çantanızın su geçirme ihtimali varsa, yedek kıyafetleri ıslanmaktan korumanın en garantili yolu poşet kullanmak. Ben de kıyafetlerimi koyduğum aynı plastik poşetleri sonraki turlarımda da kullanıyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız