Husky Bizam Çadır (İNCELEME)

Burada, uzun süredir kullanmakta olduğum Husky markasının Bizam modeli çadırıyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Meraklılarına, alacaklara, karar veremeyenlere, almaya karar verenlere; "Alsam mı, almasam mı?" diyenlere faydası olacaktır.

 

Artıları 
*Su geçirmez dış tentesi ve tabanı ile yağışlı havalarda da kullanabilirsiniz. Çok defa yoğun yağmura yakalandım. İçine bir damla su almadı.

+Burada tabandaki tenteden de bahsetmekte fayda var. Farketmeden çadırı zeminde su birikebilecek bir alana kurmuşum. Sabah uyandığımda çadırın altı göl gibiydi fakat tabandaki tente bu suyun içeri sızmasını önlemiş.

*Kurulumu ve toplanması alışıldığında birkaç dakika içerisinde halledilebilir.

* Kubbe yapısı sayesinde polleri takıldığında yere sabitlemeden ayakta durabiliyor.

* Tepesinde bulunan havalandırma kanalları ile birlikte nefes alabilir özelliğe sahip. Bu özelliği sayesinde buğulanma önlenebilir.

* Ön girişin haricinde arka tarafta da ikinci bir giriş daha bulunmakta.

* Cep telefonu gibi ufak tefek malzemeleri yerleştirmek için çadır içinde iki adet cep ve tavanda raf var.

+Tavandaki raf, aydınlatma lambasını kullanırken çok işe yarıyor.

*2600-2900 gramlık ağırlığıyla, hafif sayılabilecek bir çadır. Bisikletli turlar ve yürüyüşlerde kullanılabilir.

*Çift katlı olması dolayısıyla yağışsız ve sıcak havalarda dış tentesi olmadan da kullanılabilir.

*45 cm-13 cm paket ölçüleri sayesinde bisiklet arkasında kolaylıkla taşınabilir.

*Oluşabilecek arızalar(Pol kırılması vb) için ufak bir çanta içinde tamir kiti mevcut.

Eksileri

-Çadırı yere sabitlemek için çelik malzemeden yapılmış kazıkları ve gerdirme ipleri mevcut. Kazıkları çelik malzemeden olmasına rağmen ince oldukları için yamulabiliyor; ancak bu durum büyük bir sorun değil. Yere iyi sabitlendiğinde iş görüyor.

--2 kişilik bir çadır olarak lanse edilmiş olmasına rağmen, benim gibi uzun süreli bir bisiklet turunda kullanacaksanız çok malzemeniz olacak ve ikinci kişinin yerini malzemeleriniz dolduracak demektir. Zaten, bir çadırı çoğunlukla 2 kişi kullanmak gibi niyetiniz varsa en azından üç kişilik bir çadır alın derim. Bence bu çadırda tek kişi kalınırsa rahat edilir.(Zorunlu durumlarda içeride çok az eşya ile beraber 3 kişiye kadar kalınabilir. Biz kaldık)

--Çadırın 1 adet bagaj alanını mevcut fakat buraya ancak bir sırt çantası sığdırabilirsiniz.

-Ağırlığı max 2900 gram yazsa da tartıldığında 300o gramı bulduğu görülmüştür.

-Tüm çadırlarda olduğu gibi kolay yanan bir kumaşı var. Ateşten uzak tutun. Çadır içinde ocak kullanmayın.

Sonuç

Bu fiyat aralığında sizi fazlasıyla tatmin eder. Ben memnunum.

Teknik özellikler :Poller: fiberglass 7,9 mm, Taban: Polyester 190T, water resistance 3000 Dış yüzey 6000 mm/cm2 zemin su sütunu, taped seam,Iç tente: Nefesalabilen Nylon 190T + Mesh Dış Tente: 185T Polyester, PU coated with taping, water resistance 3000 mm/cm2,Boyutları: 210+145x120, Ağırlık: En az 2600 gr, en fazla 2900 gr, Ağırlık: 2,9 kg/2,6 kg, Kişi Adedi: 2 denilmesine rağmen 1 kişi için ideal, Dış Çadır: 185 Polyester, PU coating 3 000 mm/cm 2, İç Çadır: breathable Nylon 190T + mesh mosquito net,Su Geçirmezlik: FLOOR 190T Polyester, PU coating 6 000 mm/cm 2, Paket Ölçüleri: 45 x 13 cm



Uludağ'dayız


Tavanındaki raf. Buraya çadır fenerini koyuyorum.
Sağlı sollu 2 adet cepten bir tanesi.

Her iki girişte bulunan sineklik.
Çadır kazıkları 
Ölçüler

Yorumlar

  1. Merhaba
    Ali Bey benim gibi çadır arayışında olanlar için çok faydalı bir yazı olmuş.İncelediğiniz bu model benim araştırmalarım sonucunda almayı düşündüğüm modeldi.Yazınızdan sonra gönül rahatlığı ile bu modeli alabilirim artık.Ayrıca kullanmakta olduğunuz heybe çanta ile de ilgili bilgi paylaşırsanız memnun olurum.Memnunsanız hazır test edilmiş bir heybe var iken (sakıncası yoksa)marka,hacim ve kullanılan kumaş nedir öğrenmek isterim.
    saygılar...

    Mehmet YAVUZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehmet Bey. Gürcistan turunda kullandığım heybe çanta konnix marka tek parçadan oluşan bir çantadır. Bu Heybe çantanın 7 bölmesinin olması tek avantajı. Aradığınızı çabuk buluyorsunuz. Bazı alışveriş sitelerinde 55 litre ve su geçirmez olduğu yazıyor. 55 litre olduğu doğrudur; ancak su geçirmez olduğu yalan. Çok kolay su geçiriyor. Çantayı bisiklete 6 noktadan bağlayarak sabitliyorsunuz. Böyle olması çantayı takarken ve çıkarırken size çok zaman kaybettiriyor. Takıp çıkarma kolaylığı açısından 2 parçadan oluşan kancalı çantaların daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Çanta, iyi sabitlenmeyip, bağlantı ipleri gerdirilmediğinde pedal çeviriken topuğuma çarpıyor. Sonuç olarak eksileri artılarından fazla olan bir çanta; ancak bir sonraki turumda yine bunu kullanacağım:)Benim işimi görüyor. Husky Bizamı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Selamlar.

      Sil
  2. Merhaba
    Ali Bey çantanın huyunu-tüyünü öğrenmem iyi oldu.
    Ben de bu çantadan almayı düşünüyordum
    fakat olumsuz yönlerini öğrenince ;
    'çantayı almaktan vaz geçtim '
    diyeceğimi sanmayın :)
    çünki (bildiğiniz gibi )bu fiatlarda başka alternatif yok .Biraz daha iyisi olsun dersek yandan asılan kancalı modellerden bahsediyorum,o zaman fiat olarak ta biraz yukarılara çıkmak gerekecek.
    Kullandığınız çantanın birde hacmi 75 litre olan var galiba ?
    55 litrelik olan yeterlimidir ,yoksa keşke biraz daha geniş olsaydı dediğiniz oldumu ?

    Yukarıdaki bilgilendirmeler için teşekkür ederim

    Saygılar...

    Mehmet YAVUZ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tespitler. Islanarak zarar görebilecek eşyalarınızı poşet içerisine koyduğunuzda,kayışlarını iyi sıkıp topuğunuza çarpmasını önlediğinizde, takıp çıkarırken birazcık uğraşmayı göze aldığınızda bu çanta herkesin işini görür. Bir bisiklet çantasının ne kadar büyük olması gerektiği kişiden kişiye değişmekle birlikte ben 55 litrenin yeterli olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Selamlar.

      Sil
  3. Bu çadırı hafif olması nedeniyle bugün aldım sizin yazınızda çok yardımcı oldu ;) bir sorum olacak bir incelemede şöyle bir yorum yapılmış (sert rüzgarlarda çadır alttan hava alıp alabora olabilir, yağmurlu havalarda düşen yağmur damlaları iç tenteye sıçrayabilir) bu mümkünmü siz yağmurlu ve rüzgarlı havalarda denemişsiniz ?

    Halit Berk Yabanabat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Çadırın tabanını oluşturan kumaşın tabandan itibaren yaklaşık bir karış yüksekliği bulunmaktadır. Yağmur yerden sıçrasa bile, damlacıkların bu 1 karışlık mesafeyi aşması çok mümkün değildir. Ben yoğun yağışlı havalarda kullandım. Böyle bir durumla karşılaşmadım. Sert rüzgarlı havalarda bütün kazıkları sağlam bir zemine, sağlam bir şekilde çakmak lazım. Kıbrıs turunda deniz kenarında sert rüzgarda geceledim. Çadır şekilden şekile girdi; ancak alabora olmasını gerektirecek kadar rüzgar almadı içine.

      Sil
  4. Adsız7/27/2013

    iki kişinin içinde rahat edebileceği genişlikte mi içerisine konan bagajları falan da varsayarsak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağınız çadırı iki kişi kullanmak ve içine bagaj da koymak istiyorsanız kesinlikle Bizam almamalısınız. İçine bagaj koyulmasa bile, iki kişi, bu çadırın içinde rahat eder diyemeyiz. İki kişi kullanacaksanız en az üç kişilik çadırlara bakmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  5. Adsız8/24/2013

    Merhaba
    Bu çadır kışın karda kullanılırmı ? Yağmur geçirirmi ? Ve ayrıca rüzgardaki durumu nedir ? Ayrıca çadır içi ısıtmayı ne ile sağlıyorsunuz kışın kullanıyorsanız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suya oldukça dayanıklı bir tentesi olduğu için karda kullanılabilir. Kazıkları sağlam bir şekilde çakıldığında ve gerdirme ipleri bağlandığında rüzgara karşı oldukça dayanıklı bir çadırdır. Ben çadırı kışın soğuk havalarda kullandım; ama kar üstüne kurmadım. Çadır içinde ısıtıcı kullanmıyorum. Soğuğa karşı konfor derecesi yüksek bir uyku tulumu ve kaliteli bir mat alarak önlem alabilirsiniz. Çadır altına bir bez, branda vb sererek ısı izolasyonu sağlamanız yararınıza olur.

      Buna da bir bakın derim

      Sil
    2. Ekleme: Bu yorumdan sonra kışın Uludağ'da kar üstünde de kullandım, memnun kaldım.

      Sil
  6. Adsız9/03/2015

    Merhaba, inceleme için teşekkürler öncelikle. Ben paketlenmiş uzunluğu kısa ve hafif bir çadır arıyorum fakat henüz böyle bir çadır bulamadım. Sizin bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikli kriterler bunlar ise tek kişilik çadırlara bakmanızı tavsiye ederim. Şunun(Ferrino SINTESI 1) 30 cm*14 cm ölçüleriyle paketlenmiş hali oldukça küçük. 990 gr olduğunu görüyorum. İşinizi görebilir. Hafif ve küçük paket olması, alçaklık ve alan darlığı gibi dezavantajları beraberinde getirir.


      Sil
  7. Mümtaz2/05/2016

    selamlar; ayda bir kaç kere ormanlık arazide geceliyorum. bugüne kadar tarp kullandım. -20 derecede tarp ile gecelediğim oldu. hafif olması, taşıma kolaylığı ve gerektiğinde hamak yapabildiğim için tarp tercih ettim ama şu son soğuklar beni de yordu.. hafif, taşıması, kurması kolay çadır arıyorum. bizam'ı bana tavsiye edermisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizam'ı kurması oldukça kolaydır. Tarp'dan biraz daha ağır olacaktır ama karda, yağmurda, rüzgarda çok daha mantıklı bir tercih olacaktır. Tavsiye ederim.

      Sil
  8. Adsız3/31/2016

    Selamlar Zamanın Seyyahı, mat ve uyku tulumu tavsiyeniz nedir? kamp hayatına yeni başlıyorum. Çok sıkışık dar uyku tulumlarının içine giremem gibi.
    Sıcak ve konforlu tutacak bir uyku tulumu ve altına nasıl bir mat
    tavsiye edersin? şişme mat yada sünger? Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. basit bir köpük mat tavsiye ederim; hafiftir, patlama delinme sorunları olmaz. Uyku tulumuna gelince, uyku tulumunu nerede, ne zaman kullanacaksın?

      Sil
  9. Dağ kamplarında kullanmayı düşünüyorum, kış haricindeki tüm mevsimlerde kullanacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -10 ekstrem derecesine sahip bir uyku tulumu işini görür gibi. Güvenlik payı için bu derecenin altında bir tulum da bakabilirsin.

      Sil
  10. Merhabalar, ben bizam ve bird arasinda kararsiz kaldim. Biri 2, digeri 3 kisilik. Genelde tek kullancam ama 2 kisi de olabilirim. Fiyat olarak aralarinda 20tl fark var ve ben 3 kisilik almak istiyorum tum malzemelerimi de yanima alirim diye bird en olarak 40cm daha genis diger tum ozellikleri ayni. Acaba 3 kisilikte usurmuyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde çadırı tek başıma kullanacağım diyorsan Bizam'ı tercih etmelisin; çünkü bird ile arasında 700 gr ağırlık farkı var. Sırrta ve bisiklette taşınan bir eşya için önemsiz bir fark değil. İkisi arasında önemsenecek bir sıcaklık farkı olmaz.

      Sil
  11. Adsız2/24/2017

    Ürünü 23.02.2017 tarihinde hepisburda dan aldım .sizin bahsettiğiniz raf çadırda bulunmuyor. Çadır kazıkları da içinden çıkmadı. Kazıkların olmamasına değil de raf var diye aldığım çadırdan raf çıkmaması can sıkıcı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İade etmeyi, değiştirmeyi denediniz mi? Bizam paketinin içinde bunların olmaması normal değil. Eksik parçalar, ya içinden alınmıştır; ya da o çadır bizam değildir. Kazık olmazsa çadırı kullanamazsınız. Muhakkak bir yerde güçlü rüzgarlara yakalanırsınız. Çadırın ve sizin uçmanızı önleyecek şey sağlam çakılmış kazıklardır. Tavanda, rafın takılacağı 4 adet Küçük plastik siyah halka vardır değil mi?

      Sil
  12. Adsız8/21/2018

    Merhaba, husky bizamdan farklı olarak husky bizam lightta iki adet giriş kısmı mevcut.Sizce hangi ürünü almak daha mantıklı olur

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    tavanda raf yok evet, rafsız olan bizam 1 eski modeli bence, birde bizam 2 yeni model var sanırım

    YanıtlaSil
  14. Bret 2 ile Bizam 2 arasında kaldım aralarında ortalama 200tl fark var. İstanbul ve çevresinde karda kışta da kullanacağım. Bizam 2 işimi görür dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizam 2 modeli ile benim kullanmış olduğum Bizam modeli arasında bir takım farklılıklar olabilir. Örneğin: yukarıdaki yorumlardan birinde bir arkadaş tavanda raf olmadığını belirtmiş. Ben Bizam modelini kışın Uludağ'da kullandım ve memnun kaldım.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız